Video


Al ontbijtend, onderweg en even tussendoor… Inmiddels kijken we zo’n 47 minuten per dag naar online video. Naar verwachting zet die trend nog wel even door. Vooral op social media zie je hoe bedrijven en non-profit organisaties hierop inspringen. Steeds vaker delen ze video-content via kanalen als Youtube, Vimeo, Instagram en Facebook. Daarnaast wordt video ook steeds meer ingezet voor ‘intern gebruik’. Bijvoorbeeld om in een online jaarverslagen of tijdens een congres iets te laten zien van de resultaten van een project of best practice. Of door een prikkelend filmpje in te zetten als aftrap voor een debat.

Als (camera)journalist werk ik vooral voor opdrachtgevers op het terrein van zorg, welzijn en onderwijs. Dankzij deze inhoudelijke specialisatie kan ik je gericht adviseren over het concept en de insteek van video’s, zodat die de kern raken én aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep die je wilt bereiken. Daarbij varieert – afhankelijk van het doel – vanzelfsprekend de vorm. Van snelle straatinterviews tot indringende persoonlijke portretten. En van instructievideo’s tot sfeerimpressies.

Doordat ik al interviewend en filmend alleen werk, zit ik dicht op de huid van de mensen die ik spreek (soms zelfs letterlijk zoals je hierboven ziet). Dat verhoogt de impact van mijn video’s. En nog een voordeel: als één-pitter kan ik snel werken. Dat houdt de kosten van mijn videoproducties relatief laag.

In deze video vertel ik je in 1 minuut wat mij voor ogen staat in mijn werk – en dan specifiek in de geestelijke gezondheidszorg.